BIENVENUS!

Blog Single

Nous vous invitons d'apprendre français avec nous, avec une méthode qui assure un apprentissage complet, pratique, dynamique et efficace:

  • Niveau débutant
  • Niveau intermédiaire
  • Niveau avancé
  • Niveau supérieur
  • Conversation

+ préparation au DELF

Centar stranih jezika “Lingua” vam nudi časove francuskog jezika za odrasle i decu, kao i pripremne časove za ispite iz francuskog jezika (DELF i DALF). Nudimo kurseve svih nivoa znanja, od početnog do naprednih. Po skali Zajedničkog evropskog okvira to su nivoi A1,A2,B1,B2,C1 i C2. Časovi su organizovani dva puta nedeljno, u terminima po dogovoru, a moguće je organizovati i blok nastavu subotom. Profesori su iskusni predavači koji koriste savremene materijale i komunikativni metod rada, interaktivne table i sva druga moderna sredstva koja su nivo učenja jezika olakšala i podigla na viši nivo. Naši polaznici su vrlo motivisani i imaju svu podršku da do viših nivoa francuskog i dođu, istraju, polože neki od ispita, i višestruku korist iz takvog učenja izvuku. Mnogo je osnovaca koji su nakon učenja francuskog u Lingui, odlučili i da se upišu u bilingvalno odeljenje na francuskom jeziku u Zmaj Jovinoj gimnaziji u Novom Sadu. Na to su sve kolege iz departmana za Francuski izuzetno ponosni.

Francuski jezik za decu

Studije pokazuju da je najbolji period za učenje stranog jezika u predškolskom uzrastu. Zašto? Zato sto je u 3. i 4. godini života deteta reprodukcija govornih i slušnih sposobnosti najbolje izražena i najproduktivnija.

Učenje francuskog jezika u predškolskom uzrastu je interesantnije i efikasnije od učenja francuskog jezika u osnovnoj školi. Kako se u predškolskom uzrastu uči francuski? Kroz pesme, muziku, igre, pokrete, ukuse, mirise, dijaloge. Akcenat je na govoru. Dakle, u predškolskom uzrastu francuski se uči na isti način kao i maternji jezik.

Naše iskustvo je pozitivno. Deca uče jezik i zabavljaju se u isto vreme. interakcija je vise nego očigledna.

Prednost učenja francuskog jezika u predškolskom uzrastu su sledeći: 

  • sticanje kompetencija jezika bez uticaja maternjeg jezika
  • formiranje osnove za dalje učenje u osnovnoj školi
  • bolje vladanje jezikom u budućnosti
  • bolji rezultati u školi (deca bolje rešavaju probleme,uspevaju da primaju povezanost medju školskim predmetima)
  • bolje razumevanje drugih kultura

Za kraj možemo reći da ono što studije govore mi dokazujemo, a naša deca primenjuju i pokazuju. I svake sledeće godine uspešno polažu Delf ispite iz francuskog jezika i ponosno ističu svoje odlične rezultate.

Učenje francuskog jezika u predškolskom uzrastu? Zašto da ne? Iskoristite priliku!

Blog Single